Tabac 02 Apicultura 02 PABLO TAPIA Trumfes 01 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Vaques 02 Apicultura 03 JULIO RIVAS Vaques 01 Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 01 Vaques 03 JORDI ALCOBE Turisme rural 01 DANIEL TORRES Trumfes 02 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Cabrits 01 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
SESSIÓ ON-LINE SOBRE LA LLUITA CONTRA LA VESPA ASIÀTICA
Protegir les abelles del nou depredador que s'ha instaurat a Andorra és un repte que preocupa tots els apicultors. El Dr. Josep Maria Bas Lay, de la Universitat de Girona, compartirà els seus coneixements i experiència amb els apicultors andorrans en una sessió on-line organitzada pel Departament de Medi Ambient.

La temuda Vespa velutina va ser detectada a Andorra al novembre del 2022, moment a partir del qual s'han localitzat i destruït diversos vespers secundaris. El Pla de seguiment i control portat a terme pel Departament de Medi Ambient, permet la senyalització i la protecció dels vespers detectats, el monitoratge de l'espècie i el procediment d'actuació segons el tipus de vesper i període de l'any.

Sensibilitzat per la necessitat de proporcionar coneixements als apicultors del país, el Departament ha organitzat una sessió on-line amb el Dr. Josep Maria Bas Lay sobre la forma d'afrontar la lluita contra la vespa asiàtica en les explotacions apícoles.

El Dr. Bas és un expert en la matèria i autor, entre altres, de l'estudi "Control de la vespa asiàtica en arnars: millores i alternatives".

Els apicultors interessats en participar en aquesta sessió estan convocats a la sala 2 de l'edifici Administratiu de Govern el dilluns 10 de juny a les 15.00 h amb l'objecte de fer una connexió conjunta.
 
contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP