Apicultura 03 JULIO RIVAS Cabrits 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Trumfes 02 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Vaques 02 Turisme rural 01 DANIEL TORRES Tabac 01 Apicultura 02 PABLO TAPIA Tabac 02 Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 04 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Trumfes 01 MARISA LUNA Vaques 01
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
EL CONCURS NACIONAL DE PRATS FLORITS JA TÉ GUANYADOR

El Principat d'Andorra ja compta amb tres noves parcel•les de dall i pastura reconegudes per mantenir un molt bon equilibri entre l'explotació agrícola i ramadera i la conservació del medi ambient. Entre aquestes, la parcel•la La Uina, de Casa Saboyano, situada a una alçada de 1.450 m a la parròquia d'Ordino, ha aconseguit un merescut primer premi al 5è Concurs Nacional de Prats Florits.



El 14 de juny va tenir lloc el 5è Concurs nacional de prats florits. Aquest és un esdeveniment que posa en valor com una bona gestió agrària pot comportar importants beneficis per al medi ambient. Les parcel•les guanyadores van demostrar que unes correctes pràctiques agropecuàries poden extraure el seu màxim potencial agronòmic alhora que millorar la funció ecològica dels espais naturals on estan enclavades, responent perfectament als reptes agro-ecològics als quals s'enfronten i esdevenint illes que promouen la biodiversitat en indrets que podrien ser ràpidament engolits per les masses forestals.

El concurs valora, per tant, l'aprofitament equilibrat del dall i de la pastura d'una determinada parcel•la, la riquesa i l'equilibri en la composició de l'aliment produït, el benestar animal que pot oferir a través de determinats elements -vegetals o arquitectònics- que proporcionin ombra i aixopluc, la riquesa floral que presenta i que pot ser mantinguda i potenciada en funció de les pràctiques d'explotació seguides, la presència d'elements arquitectònics tradicionals com els murets de pedra -que, a banda de tenir un gran valor cultural per sí mateixos, esdevenen refugi per a molts invertebrats-, el respecte i manteniment pels marges, els corredors ecològics que poden representar per a la fauna de la zona; el potencial apícola; etc. etc. És a dir, aspectes necessaris per explotar econòmicament una zona salvaguardant al màxim el seu valor natural i paisatgístic.

Les parcel•les premiades per respondre a aquests reptes i esdevenir espais claus tant per l'agricultura com pel nostre medi ambient, han estat les següents:

Primer premi
La Uina de Casa Saboyano (Ordino)
Explotat pel Sr. Àlex Gaspà Bringueret de Casa Saboyano

Segon premi
La Cabana de Casa Fonta (Cortals de Sispony - La Massana)
Explotat pel Sr. Xavier Coma Gasia de Casa Fonta

Tercer premi
Prat de la Borda d’Incles de Casa Bortoló (Vall d'Incles - Canillo)
Explotat pel Sr. Josep Casal Badia de Casa Bortoló.

Felicitats a totes elles!

Com és habitual, la parcel•la guanyadora, La Uina, representarà Andorra al proper concurs pirinenc transfronterer de prats florits, un concurs celebrat entre els guanyadors dels diferents concursos nacionals. Esperem que repeteixi l'èxit del guanyador del 4t Concurs nacional de prats florits, el Sr. Jaume Calvó Casal de Casa Soldevila, que amb la parcel•la Prat de Vidal -situada a la Vall d'Incles (Canillo)- va imposar-se a les guanyadores dels altres cinc parcs regionals i naturals dels Pirineus.

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP