PAM 01 MARISA LUNA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Vaques 01 Tabac 04 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Apicultura 01 PABLO TAPIA Vaques 03 JORDI ALCOBE Apicultura 03 JULIO RIVAS Trumfes 02 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Vaques 02 Tabac 01 PAM 02 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Tabac 02 Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
Apicultura
Les abelles destaquen per desenvolupar una important funció ecològica lligada a la seva tasca pol•linitzadora amb una influència, ja sigui directa o indirecta, sobre l’agricultura i la biodiversitat. Deixant de banda la gran dependència que, en aquest sentit, en té l’home, els productes per elles elaborats es consideren beneficiosos per a la salut i són molt preuats.

La mel a Andorra es troba- per la seva escassa presència comercial- cada cop més valorada, a la vegada que cada cop més els apicultors han de posar major esforç per aconseguir-la en un entorn que compromet constantment la supervivència d’aquests delicats insectes.

L’Associació de Pagesos i Ramaders, a través de la seva Comissió d’apicultura, va elaborar al 2008 un pla de recuperació i promoció de l’activitat amb els següents eixos d’activitat principals:

1) La millora de la cabana apícola, valorant el retorn a l'abella del país, l'abella negra o Apis mellifera mellifera, com a l'oportunitat de tenir de nou una abella productiva, adaptada al rigor climàtic del paisatge de muntanya i amb una gran resistència front a les malalties; i la utilització de material i tècniques adequades per a mantenir les colònies en un bon estat sanitari i amb uns nivells adequats de producció.

2) La producció de mel del país sota un futur segell de qualitat, per donar garanties de la seva elaboració, facilitar la comercialització i enriquir l’oferta de productes autòctons.

3) L’anàlisi de la situació actual i les condicions per reeixir.

4) El desenvolupament de normativa, amb l’objecte d’establir el marc dins del qual s’ha de portar a terme l’activitat.

En aquest context, la formació ha esdevingut i esdevé una eina bàsica per actualitzar i harmonitzar els coneixements dels apicultors amb la finalitat d’avançar en les línies referides.

Paral•lelament el treball per treure a la llum la cabana apícola del Principat és el primer pas per fer visible l’activitat i estudiar possibles actuacions per promoure-la. El desenvolupament d’un reglament que permeti emmarcar i donar garanties i confiança en el sector es un dels objectius que l’Associació de Pagesos i Ramaders s’ha marcat juntament amb el Departament d’Agricultura del Govern d’Andorra.


contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP