La ramaderia andorrana es centra fonamentalment en la producció càrnia bovina i, en segon terme, equina mitjançant un sistema d’explotació extensiu propi de les zones de muntanya.
Aquest es basa en l’aprofitament dels rics i variats pastos dels estrats mitjos i alts muntanyencs durant l’estiu i les èpoques més dolces combinat amb un règim d’estabulació durant la temporada més freda.
Els esforços de l’Associació de Pagesos i Ramaders es centren en la millora del maneig i la higiene del bestiar de renda, així com en la millora de la qualitat dels productes produïts.
Pel que fa a l’apicultura, aquesta havia estat, tradicionalment, un complement de l’activitat agrària i, en el passat, es trobava representada a la gran majoria de les explotacions del Principat. Tanmateix, el temps va fer que es convertís en una activitat molt secundària d’escassa presència i explotada amb caràcter familiar. Per posar en valor l’excel•lència dels seus productes, a banda del seu efecte beneficiós sobre l’agricultura i el manteniment de la biodiversitat vegetal, l’Associació de Pagesos i Ramaders porta uns anys treballant en la recuperació i promoció d’aquest sector en un context ple de reptes i oportunitats.