Tabac 02 Tabac 01 Trumfes 02 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Apicultura 01 PABLO TAPIA PAM 02 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Trumfes 01 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Apicultura 03 JULIO RIVAS Vaques 02 Tabac 03 JOSEP CASAL Turisme rural 01 DANIEL TORRES Vaques 01 PAM 01 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
Plantes aromàtiques i medicinals
L'Associació de Pagesos i Ramaders ha desenvolupat un estudi sobre la viabilitat del cultiu i posterior transformació de plantes aromàtiques i medicinals amb el suport tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i de la seva àrea específica de Productes Secundaris del Bosc.

 L'objecte final del pla de recerca de quatre anys de durada que es va iniciar l'any 2008 era assolir els següents coneixements:

- El ritme de vegetació de cadascuna de les espècies assajades.
- Les pràctiques culturals i de transformació més adequades.
- La influència de diferents factors sobre el rendiment i la qualitat del producte.
- El rendiment en biomassa i producte final durant el cicle productiu.
- La qualitat química del material vegetal comercial obtingut.
- Les possibilitats d’ús i adaptació de la maquinària i instal•lacions actuals.
- El dimensionament de les instal•lacions i equipaments necessaris.
- El mercat i l’estratègia de comercialització de la producció final.

Els assajos s’han desenvolupat en un total de vuit parcel•les distribuïdes per les parròquies de Canillo, Encamp, la Massana, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany que, a banda de satisfer certes característiques, representaven de forma general el territori andorrà.

En elles s'han cultivat deu espècies herbàcies i tres d'arbustives seleccionades per les seves possibles aplicacions posteriors, procedint-se, entre d'altres, a la valoració del rendiment productiu i la caracterització química del material vegetal obtindut per observar de quina manera les condicions de creixement a les que han estat sotmeses influeixen en la quantificació de la riquesa en principis actius i la qualitat final del producte.

Els resultats han estat molt encoratjadors i han motivat l'explotació comercial de les espècies seleccionades a través d'una estructura cooperativa creada amb aquesta finalitat.contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP