Vaques 01 Tabac 01 Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 02 PAM 02 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Vaques 02 Trumfes 02 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS Trumfes 01 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Trumfes 03 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Apicultura 02 PABLO TAPIA Tabac 04 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
Legislació ramadera

La política de foment de la qualitat de la carn produïda al Principat d'Andorra va motivar la publicació del Reglament relatiu a la utilització del segell oficial de control i garantia "Carn de qualitat controlada d'Andorra" per a la producció de vedells, vedelles i anolles, vaques i brous el 2 de juny de 1999. L'èxit assolit amb aquesta empresa va conduir a la publicació d'altres reglaments: un específic pels corders i cabrits el 10 de juliol de 2002, i un pels cavalls l'11 de febrer de 2015.

El Reglament d’ajut al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya, al dall dels prats i a la producció de productes de qualitat controlada, de data 31 de gener del 2001, estableix els criteris i els requisits per a l’atorgament d'ajuts, quins imports de càlcul es regulen mitjançant la publicació dels decrets corresponents.

A banda, cada any es publiquen les condicions particulars de l'assegurança combinada per a bestiar boví, equí, oví i cabrum del Principat d’Andorra, que es revisen a la llum dels resultats de les campanyes precedents.

Anualment també es publiquen les bases per a la fira concurs de bestiar d'Andorra que es ve celebrant ininterrompudament cada 27 d'octubre des de l'any 1979, recuperant la fira tradicional de bestiar d'Andorra la Vella que reunia tots el ramaders de les valls des de temps immemorials, així com les bases per a la fira concurs de mascles de la raça Bruna d’Andorra que es realitza de forma independent des de l'any 2012.

Aquests i altres documents, com aquells relatius a la sanitat animal, els podreu trobar en aquest apartat. Fires-concurs
Segell "Carn de Qualitat Controlada"
General
Gestió de residus carnis
Condicions d'assegurança del bestiar
contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP