Tabac 03 JOSEP CASAL Vaques 03 JORDI ALCOBE Apicultura 02 PABLO TAPIA Apicultura 01 PABLO TAPIA PAM 01 MARISA LUNA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Cabrits 01 MARISA LUNA Trumfes 02 MARISA LUNA Vaques 02 Tabac 01 Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA Vaques 01 Apicultura 03 JULIO RIVAS Trumfes 03 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Tabac 02
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
Curs sobre la qualitat del tabac

L’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra va creure oportú aprofundir en tots aquells aspectes que influeixen sobre el cultiu del tabac i les etapes posteriors a la seva collita per aconseguir elevar la qualitat de les produccions obtingudes. Fruit d'aquesta preocupació va ser l'organització al 2012, amb el suport de Banca Privada d’Andorra, del Curs de millora de la qualitat del tabac.



Aquesta formació va comptar amb l’experiència del Sr. René Dufour, representant de l'empresa americana que comercialitza el tabac andorrà al mercat dels Estats Units. Abans d'arribar a aquest país, però, el tabac produït al Principat d'Andorra és condicionat, a demanda d'aquest client final, a FRANCE TABAC U.S.C.A., que és l'organització que agrupa les cooperatives tabaqueres franceses i amb la qual el Sr. René Dufour treballa estretament.
 

  • El formador, que aporta una gran experiència com a tècnic i classificador arreu del món, va desenvolupar el curs en una sola sessió de 4 h de durada el dijous 27 de setembre de 2012 a la Sala Ària del Centre de Congressos d'Andorra la Vella, on va tractar els següents aspectes:
     
  • L'assecatge i el condicionament del tabac: les condicions d’assecatge, el desfullat, el triatge i l'enfardat.
  • El cultiu del tabac: la preparació del sòl, l'abonat, el reg, l'escapçat i la collita.

La jornada formativa va estar precedida per una altra on l'esmentat tècnic va visitar alguns dels assecadors andorrans per parlar amb els seus responsables i recaptar informació sobre la gestió del tabac que es fa al nostre país.

Un viatge tècnic a la fàbrica FRANCE TABAC de Sarlat per a tots els assistents que estiguin interessat completarà, en un futur pròxim, aquest curs.

L’Associació de Pagesos i Ramaders ha realitzat, amb posterioritat a la formació i basant-se tant en la informació proporcionada pel Sr. Dufour com en referències bibliogràfiques relacionades amb aquesta temàtica, un recull anomenat La qualitat del tabac. Aquest és un document viu que es voldria anar actualitzant amb les aportacions dels colliters del país i que, per tant, podria estar subjecte a futures versions amb l'objectiu d'adaptar-lo al màxim a la realitat del cultiu del tabac al Principat i de promoure l'augment de qualitat de les collites.

Els socis que tinguin accés a la part privada de la web, poden consultar el document La qualitat del tabac en aquest mateix espai.





 



contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP