Apicultura 03 JULIO RIVAS Tabac 02 Turisme rural 01 DANIEL TORRES Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Apicultura 01 PABLO TAPIA Vaques 02 Tabac 04 MARISA LUNA Vaques 01 PAM 01 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Trumfes 02 MARISA LUNA Tabac 01 Vaques 03 JORDI ALCOBE Trumfes 03 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
CURS SOBRE MULTIPLICACIÓ DE COLÒNIES I CRIA DE REINES

Mostrar els diferents mètodes que es poden seguir per a la divisió de les colònies d'abelles i la cria de reines, així com donar les pautes per a un millor aprofitament dels eixams naturals, ajudarà els apicultors a ser més autosuficients a l'hora d'assegurar el manteniment o l'augment dels seus apiaris.



La captura d'eixams és el mètode tradicional i ancestral per renovar les colònies d'abelles i/o ampliar els apiaris. Tanmateix, l'aprofitament d'aquesta multiplicació natural de les colònies no sempre pot donar satisfacció a les necessitats existents o a les expectatives creades, sobretot en un moment on el despoblament de les colònies és motiu de gran preocupació. En aquest context, es poden comprar els eixams a criadors professionals, que molt sovint no arriben a cobrir la demanda existent, o intentar autoabastir-se mitjançant la multiplicació de les pròpies colònies.

Aquest és l'objectiu de la formació que els dies 29 i 30 de maig serà impartida pel Sr. Josep Noguer Viader, apicultor professional amb més de 20 anys d'experiència en la producció i venda d'abelles i reines. Els conceptes teòrics es treballaran a la seu de l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra, mentre que la posada en pràctica dels mateixos tindrà lloc a una explotació apícola de Sant Julià de Lòria.

Les persones interessades en assistir a aquesta activitat formativa, l'import de la qual són 20 €, poden posar-se en contacte amb el despatx de l’APRA fins el divendres 22 de maig.

 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP