Apicultura 03 JULIO RIVAS Turisme rural 01 DANIEL TORRES Apicultura 02 PABLO TAPIA PAM 02 MARISA LUNA Trumfes 01 MARISA LUNA Vaques 01 Tabac 03 JOSEP CASAL Vaques 03 JORDI ALCOBE Tabac 01 Trumfes 02 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 02 Vaques 02 Tabac 04 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
GUANYADOR DEL CONCURS PIRINENC TRANSFONTERER DE PRATS FLORITS 2014

El divendres 20 de març es va reunir a la seu de l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra el jurat per adjudicar el guanyador del Concurs Transfronterer de Prats Florits de l’any 2014.



El Concurs de Prats Florits és una iniciativa dels Parcs Naturals Francesos que vol recompensar els prats de dall o peixeders que tinguin el millor equilibri agroecològic. Incentiva les bones pràctiques agràries i valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge mitjançant la diversitat de flora i fauna.

El 2014 es va organitzat el concurs de prats florits al parc nacional dels Pirineus, al parc natural regional del Pirineu d’Arieja, al parc natural de l’Alt Pirineu (projecte pilot) i a nivell nacional a Andorra. Els guanyadors de les quatre zones van estar:

1. M. Jean LARROUY de la commune d’Etsaut, ferme Jean Larrouy, guanyador pel Parc National des Pyrénées.
2. M. Bert – Jan BOOTSMA de la commune de Cérizols, ferme de Lapassado, guanyador pel parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises.
3. Sr. Gerard BERNÉ CALBÓ, de la parròquia d’Ordino, guanyador pel Principat d’Andorra.
4. Sra. Rosa BUSQUETS TRAVESSET, de Cal Sinfreu de Civís, guanyadora pel parc Natural de l’Alt Pirineu.

El jurat ha estat format per tècnics del Comú d’Ordino, del CENMA, del Departament d’Agricultura del Govern d’Andorra, de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra, del Parc Natural Regional del Pirineu d’Arieja i del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquests membres han destacat el gran nivell dels quatre finalistes, guanyadors a les seves respectives zones, que gaudien d'una puntuació molt alta, motiu pel qual ha estat tot un repte triar el guanyador.

El guanyador per l’any 2014 del Concurs Pirinenc Transfronterer de prats florits ha estat el Sr. Jean LARROUY, del Parc National des Pyrénées.

La parcel•la guanyadora destaca particularment per la seva gran diversitat biològica i qualitat paisatgística, alhora que presenta una bona productivitat i una flexibilitat a l’explotació. L’adequació entre la valorització de la parcel•la per les necessitats de l’explotació i la renovació de les funcionalitats ecològiques en una zona on domina el bosc és el que fa augmentar l’interès d’aquesta parcel•la de superfície important (6 hectàrees), en particular pel que fa a la connectivitat ecològica de la vall.

Un aspecte a subratllar és l’explotació tradicional que es porta a terme a la parcel•la, motivada també per la dificultat de mecanització pel pendent marcat que presenta i que no permet embalar la pastura al prat, sinó que s’ha de carregar en feixos.

La nostra més sincera felicitació a tots els finalistes i, especialment, al guanyador del concurs.








 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP