Trumfes 01 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Trumfes 02 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA Vaques 02 Tabac 02 Tabac 03 JOSEP CASAL Turisme rural 01 DANIEL TORRES Vaques 03 JORDI ALCOBE Cabrits 01 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS Vaques 01 Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Tabac 01 Apicultura 01 PABLO TAPIA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
PROJECTE DE COOPERACIÓ VETERINÀRIA A UGANDA
Iniciada en el gener de 2010, i amb una durada d'un mes, ha tingut lloc la primera fase del Projecte de Cooperació Veterinària en el Districte de Kisoro (Uganda). El projecte ha estat presentat per l'Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d'Andorra (APRA) i executat pel veterinari andorrà del Departament d'Agricultura del Ministeri de Medi Ambient, Patrimoni Natural i Agricultura del Govern d'Andorra, Sr. Jesús Muro Figueres.

La zona d'actuació del Projecte de Cooperació Veterinària ha estat el Districte de Kisoro (sud-oest d'Uganda), concretament en la zona limítrofa amb el Mgahinga National Park, des de la frontera amb la República Democràtica del Congo i la de Rwanda. També s'ha actuat en menor mesura en la zona del Park National Bwindi, Districte de Kanungu (oest d'Uganda).

Del 16 de gener de 2010 al 12 de febrer de 2010 s'ha procedit a desparasitar interna i externament  10.020 vaques , 502 caps de bestiar oví i cabrum i 579 gossos. També s'han vacunat tots els gossos en front la ràbia i  esterilitzat aquells que els seus propietaris sol·licitaven.

La totalitat de ramaders beneficiats pel projecte és de 848, pertanyents  a 8 parròquies diferents.

L'objectiu del projecte és establir un protocol d'actuació veterinària per als animals domèstics dels ramaders instal·lats a la perifèria de la zona protegida del Mgahinga National Park. La prioritat és la lluita contra les zoonosis (malalties  transmissibles dels animals a l'home): Brucel·losis, Tuberculosis, Ràbia, Helmintiasis; així com contra altres malalties que suposen un baix rendiment econòmic i una pèrdua del poder adquisitiu dels ramaders (Fasciolosis, Babesiosis, Anaplasmosis, Cowdriosis, East Coast  Fever, Babesiosis).

Paral·lelament  s'han fet tasques de formació en maneig del bestiar i de conscienciació mediambiental, de cara a reduir la forta desforestació que pateix la zona.

El projecte s'ha dut a terme amb la col·laboració directa de la  Mgahinga Community Development Organisation (Kisoro)  i de la Conservation Through Public Health (Buhoma), així com dels veterinaris locals.

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP