Tabac 01 Turisme rural 01 DANIEL TORRES Trumfes 02 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Cabrits 01 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA PAM 02 MARISA LUNA Tabac 02 Trumfes 01 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Vaques 01 Vaques 03 JORDI ALCOBE Vaques 02 Tabac 04 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
7a EDICIÓ DEL CURS BÀSIC D'APICULTURA

La realització de Curs bàsic d’apicultura ja està de nou a l'abast de totes les persones interessades en l'apassionant món de les abelles i en la possibilitat d'explotar una apiari des d'una vessant responsable amb les abelles, el medi natural i les persones. Aquesta formació, organitzada per l'Associació de Pagesos i Ramaders amb el suport de Banca Privada d'Andorra, s'impartirà a la seu de l'APRA durant el mes de febrer.



El Curs bàsic d'apicultura, impartit per la Comissió d’Apicultura de l’Associació de Pagesos i Ramaders, es dirigeix a tots els apicultors, aficionats i persones interessades en el món de les abelles i els seus productes per oferir-los els coneixements i les pautes d’actuació bàsiques per conduir les colònies de forma respectuosa amb la biologia i l'organització social de les abelles, així com la salut de les persones. Conèixer igualment els valuosos productes que ens proporcionen ens pot ajudar a valorar-los com mereixen i vetllar per la seva qualitat, que inclou la conservació de les seves propietats.

Formadors

Josep Ma Goicoechea Utrillo – Metge i apicultor
Cristina Tor Armengol – Historiadora i apicultora
Julio Rivas Quesada - Apicultor
Marisa Luna Troya – Enginyera tècnica agrícola i coordinadora i tècnica APRA

Objectiu

Proporcionar els coneixements bàsics per afrontar la gestió apícola.

Continguts

1r L’ABELLA DE LA MEL: BIOLOGIA I ORGANITZACIÓ SOCIAL
- El poble de les abelles: classificació sistemàtica, tipus d'individus, biologia (esquelet, aparell respiratori, sistema nerviós, sensorial i secretor).
- La casa de les abelles (tous i bresques), l’alimentació (mel, pol•len, melat, aparell circulatori, digestiu i excretor), la subdivisió del treball, el llenguatge de les abelles, la batalla dels mascles.
- La reproducció i la cria de l’abella: aparell reproductor, vols nupcials, posta i cria d'ous, naixement i maduració.
- Evolució de la colònia: l’eixamenament, la colònia òrfena.

2n EL MATERIAL APÍCOLA
- Tipus de tous: rústics, racionals o mobilistes.
- Estris i equips: material per a les visites (indumentària i utensilis) i material per a l'extracció dels productes apícoles.

3r LA GESTIÓ DE L’ABELLAR
- Assentament de l’abellar.
- Treballs apícoles: utilització d'estris i tasques a realitzar.
- Control i recollida d’eixams, multiplicació de colònies i selecció bàsica.

4t HIGIENE, PROFILAXI I PATOLOGIA APÍCOLA
- Factors predisponents.
- Principals malalties.
- Diagnosi.

5è ELS PRODUCTES DEL RUSC
- Tipus de productes: mel, pol•len, gelea, cera, pròpolis i verí (composició, característiques, extracció, envasament, conservació i aplicacions).

6è NORMATIVA APÍCOLA
- Normativa aplicable a les explotacions apícoles.
- Normativa relacionada amb la sanitat animal.
- Normativa sobre la mel.
- Producció ecològica.
- Comercialització de la mel.
- Requisits sanitaris.

Calendari

La formació es desenvoluparà en 8 sessions realitzades els dimarts i dimecres del mes de febrer:

Dimarts  3  Josep Ma Goicoechea - Tema 1 (1a part)
Dimecres 4   Josep Ma Goicoechea - Tema 1 (2a part)

Dimarts 10   Cristina Tor - Tema 2
Dimecres 11   Julio Rivas - Tema 3 (1a part)

Dimarts  17  Julio Rivas - Tema 3 (2a part)
Dimecres 18   Josep Ma Goicoechea - Tema 4

Dimarts  24  Julio Rivas - Tema 5
Dimecres  25 Marisa Luna - Tema 6

Horari

De 19:30 a 21:00 hores

Lloc

Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra
C/ Dr. Vilanova núm. 9, edifici Thaïs, 4t D
Andorra la Vella

Inscripció

Despatx de l'Associació de Pagesos i Ramaders
Preu inscripció: 20 €
Data límit: Divendres 30 de gener de 2015































 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP