Tabac 04 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA PAM 02 MARISA LUNA Vaques 02 Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 02 Tabac 01 Vaques 01 Vaques 03 JORDI ALCOBE Turisme rural 01 DANIEL TORRES Trumfes 02 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA PAM 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Apicultura 03 JULIO RIVAS
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
CURS D'APICULTURA ECOLĎGICA
L'Associaciˇ de Pagesos i Ramaders del Principat d'Andorra organitza un curs d'apicultura ecol˛gica dirigit als ja introdu´ts en aquest Ómbit per donar resposta a les necessitats d'adaptaciˇ de la gestiˇ apÝcola als nous reptes del sector. La formaciˇ vindrÓ avalada pel Sr. Jaume Cambra SÓnchez, professor de BotÓnica a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, vicepresident d'Apicultors Ecol˛gics Associats (AEA) i experimentat apicultor.

La gestiˇ ecol˛gica de les arnes tÚ una gran importÓncia per fer front a la problemÓtica actual que pateixen les col˛nies d'abelles. Guiar les poblacions de la forma mÚs natural possible i amb respecte pel seu comportament natural, esdevÚ una eina fonamental per a la sostenibilitat del sector i la garantia dels productes que se'n deriven.

El curs, organitzat per l'APRA amb el recolzament del Govern d'Andorra, s'iniciarÓ el proper 11 de setembre i tÚ una durada de 16 hores lectives que seran impartides en 4 sessions formatives.

Els aspectes tractats s'engloben dins dels segŘents apartats:

1. Introducciˇ. InterŔs i viabilitat de l'Apicultura Ecol˛gica. Normatives nacionals i europees.

2.  Material apÝcola. Tipus de ruscs. La flora i l'assentament. Les abelles. Material i instal.lacions apÝcoles.

3. Gestiˇ i selecciˇ genŔtica. Com gestionar ruscs ecol˛gics. Treballs apÝcoles. Planificaciˇ anual. Multiplicaciˇ de col˛nies. Selecciˇ genŔtica d'abelles.

4. Sanitat. EstratŔgies i tractaments ecol˛gics de les malalties. Higiene i profilaxi.

5. La mel i els melats. Extracciˇ i envasat. Comercialitzaciˇ dels productes ecol˛gics del rusc.

Per formalitzar les inscripcions o qualsevol altra informaciˇ, contactar amb el despatx de l'Associaciˇ.

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Tha´s 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP