PAM 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Turisme rural 01 DANIEL TORRES Vaques 01 Vaques 02 Tabac 04 MARISA LUNA Tabac 01 Apicultura 02 PABLO TAPIA Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS PAM 02 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Trumfes 02 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 02 Trumfes 01 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
CURS D'APICULTURA ECOLÒGICA
L'Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d'Andorra organitza un curs d'apicultura ecològica dirigit als ja introduïts en aquest àmbit per donar resposta a les necessitats d'adaptació de la gestió apícola als nous reptes del sector. La formació vindrà avalada pel Sr. Jaume Cambra Sànchez, professor de Botànica a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, vicepresident d'Apicultors Ecològics Associats (AEA) i experimentat apicultor.

La gestió ecològica de les arnes té una gran importància per fer front a la problemàtica actual que pateixen les colònies d'abelles. Guiar les poblacions de la forma més natural possible i amb respecte pel seu comportament natural, esdevé una eina fonamental per a la sostenibilitat del sector i la garantia dels productes que se'n deriven.

El curs, organitzat per l'APRA amb el recolzament del Govern d'Andorra, s'iniciarà el proper 11 de setembre i té una durada de 16 hores lectives que seran impartides en 4 sessions formatives.

Els aspectes tractats s'engloben dins dels següents apartats:

1. Introducció. Interès i viabilitat de l'Apicultura Ecològica. Normatives nacionals i europees.

2.  Material apícola. Tipus de ruscs. La flora i l'assentament. Les abelles. Material i instal.lacions apícoles.

3. Gestió i selecció genètica. Com gestionar ruscs ecològics. Treballs apícoles. Planificació anual. Multiplicació de colònies. Selecció genètica d'abelles.

4. Sanitat. Estratègies i tractaments ecològics de les malalties. Higiene i profilaxi.

5. La mel i els melats. Extracció i envasat. Comercialització dels productes ecològics del rusc.

Per formalitzar les inscripcions o qualsevol altra informació, contactar amb el despatx de l'Associació.

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP