Cabrits 01 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Trumfes 02 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 01 PAM 02 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 02 Apicultura 03 JULIO RIVAS Apicultura 02 PABLO TAPIA Trumfes 03 MARISA LUNA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Vaques 01 Vaques 02
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
CONCURS DE PRATS FLORITS
El Concours agricole national des prairies fleuries organitzat pels Parcs Nacionals i els Parcs Naturals Regionals francesos, obre la participació als prats o pastures de les parròquies d’Ordino i la Massana per ser aquelles en les que es troben els dos Parcs Naturals Andorrans.

Durant l’any 2012, l’equip tècnic del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa va participar, a títol d’observador, al concurs de prats florits (Concours agricole national des prairies fleuries) que organitzaren els Parcs Nacionals i els Parcs Naturals Regionals francesos. Enguany, es preveu que aquesta iniciativa -originàriament limitada a terres franceses- també inclogui territoris catalans i andorrans dins un projecte de col•laboració entre diferents espais protegits: al Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Catalunya, i als dos Parcs Naturals andorrans, el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i el Parc Natural de la Vall de Sorteny, a les parròquies de la Massana i Ordino. Per a futures edicions, es preveu ampliar el concurs a tot el territori andorrà.

La sistemàtica del concurs de prats florits consisteix en la realització d’una visita -a càrrec d’un jurat pluridisciplinar (botànics, apicultors, entomòlegs, etc.) i en companyia del gestor o propietari corresponent- a cadascun dels medis herbacis participants. L’objectiu del concurs és determinar aquells prats o pastures que millor compleixin diversos paràmetres (valor paisatgístic, per exemple), tot premiant l’equilibri entre producció i biodiversitat.

L’edició 2013 estarà oberta a la participació de qualsevol propietari o gestor de prats o pastures de les parròquies esmentades que ho desitgi, desitjant-se per part de l’organització que la participació sigui el més àmplia possible.

convenient la realització d’una reunió específica sobre aquesta temàtica. Tan bon punt disposem de més informació relativa a l’edició 2013, li farem arribar.

Podeu consultar el fulletó informatiu de l’edició 2012.
contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP