Tabac 02 Tabac 04 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Tabac 01 Apicultura 02 PABLO TAPIA Apicultura 01 PABLO TAPIA PAM 02 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Trumfes 01 MARISA LUNA Vaques 01 Apicultura 03 JULIO RIVAS Vaques 02 Trumfes 02 MARISA LUNA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Tabac 03 JOSEP CASAL
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
REGLAMENTACIÓ PER AL SECTOR APÍCOLA

L’apicultura andorrana compta a partir del 20 de setembre de 2012 amb una reglamentació específica per ordenar el sector. El Reglament estableix els criteris bàsics de regulació i desenvolupament de l’activitat apícola a Andorra, definint les obligacions de les explotacions apícoles i establint les normes d’identificació, de maneig i de prevenció a aplicar.



Si bé l’activitat apícola al Principat està, fonamentalment, orientada a l’autoconsum, és necessari disposar d’unes mínimes normes d’ordenació del sector per garantir la sanitat i la seguretat de les colònies i dels productes obtinguts.

El reglament és aplicable a tots els titulars de les explotacions agràries que disposen d’abelles entre els seus animals de renda i als propietaris d’arnes dins del país, sent les obligacions legals més destacables del text les següents:

- La identificació individual de cadascuna de les arnes.
- La senyalització dels abellars.
- La possessió d’un Llibre de Registre Apícola.
- L’aplicació dels programes sanitaris pertinents.
- La presa de mesures davant els apiaris abandonats.
- La transhumància.
- La importació i l’exportació.

Es pot consultar el text complet a l’apartat de Legislació.
 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP