Apicultura 02 PABLO TAPIA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Tabac 02 Vaques 03 JORDI ALCOBE Trumfes 02 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Vaques 02 Trumfes 01 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS Tabac 01 PAM 02 MARISA LUNA Vaques 01 PAM 01 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Cabrits 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL Tabac 04 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
CURS DE MILLORA DE LA QUALITAT DEL TABAC

Proporcionar coneixements que ajudin a elevar la qualitat de les collites de tabac atenent als diferents aspectes que intervenen en les fases de cultiu, recollida, assecatge i condicionament és l’objectiu del curs de millora de la qualitat del tabac que l’Associació organitza per als seus membres.



El cultiu del tabac té un paper primordial dins l’agricultura andorrana. Vetllar per la seva màxima qualitat és la motivació de la darrera proposta formativa de l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra.

L’objecte d’aquesta formació és aprofundir en tots aquells aspectes que influeixen sobre el cultiu del tabac i en les etapes posteriors a la seva collita per aconseguir elevar la qualitat de les produccions obtingudes. L’abast d’aquesta fita ha aconsellat agrupar els continguts del curs en dues sessions:

- Una primera dedicada a l’assecatge i condicionament del tabac: condicions d’assecatge, desfullat, triatge i enfardat.
- Una segona dedicada pròpiament al cultiu: preparació del sòl, abonat, reg, escapçat i collita.

Amb la finalitat de transmetre els conceptes segons el calendari d’actuacions seguit pels colliters, la primera sessió tindrà lloc el dijous 27 de setembre de 2012, mentre que la segona es realitzarà el divendres 26 d’abril de 2013. Ambdues tindran una durada de 4 hores.

Aquesta formació compta amb la presència del Sr. René Dufour, representant de FRANCE TABAC U.S.C.A., que aporta una gran experiència com a tècnic i classificador arreu del món. Aquesta organització -encarregada de la compra de la collita andorrana- agrupa les cooperatives tabaqueres franceses i és la creadora de l’Association Nationale Interprofessionnelle Technique du Tabac (ANITTA).

Per qualsevol altre aclariment, no dubteu en comunicar-vos amb l’Associació.
 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP