Cabrits 01 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Vaques 03 JORDI ALCOBE Tabac 02 Trumfes 02 MARISA LUNA Vaques 02 Tabac 04 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL PAM 01 MARISA LUNA Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 01 Vaques 01 Trumfes 03 MARISA LUNA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Apicultura 01 PABLO TAPIA Apicultura 03 JULIO RIVAS
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
POSITIVA VALORACIÓ DE LA PRIMERA FIRA CONCURS DE MASCLES

El dimarts 13 de març va tenir lloc, tal com estava previst, el primer Concurs de mascles de la raça Bruna d’Andorra organitzat pel ministeri amb la col·laboració de l'Associació de Pagesos i Ramaders a l’envelat del Parc Central d’Andorra la Vella. L’esdeveniment va ser valorat de forma molt positiva pel ministre d’Economia i Territori Sr. Jordi Alcobé, que va aprofitar per destacar la bona feina realitzada pels ramaders i la millora aconseguida per aquesta raça.



La primera edició del Concurs de mascles de la raça Bruna d’Andorra va comptar amb l’exposició de tretze exemplars que van representar les vuit cases participants. El jurat encarregat de la qualificació dels animals a les diferents seccions va transmetre al públic els criteris tècnics que van guiar la seva elecció i que van originar el següent repartiment de premis:

Secció 1: Vedells de 6 a 12 mesos
1r premi: Òscar Coma González
2n premi: Jordi Fité Baró
3r premi: Martí Areny Duedra

Secció 2: Anolls de 12 a 24 mesos
1r premi: Maria Reig Moles
2n premi: Rosa Vidal Tomàs
3r premi: Climent Palmitjavila Torres

Secció 3: Braus de més de 24 mesos
1r premi: Martí Areny Coma
2n premi: Jordi Sancho Martell
3r premi: Jordi Fité Baró

Aquesta trobada, juntament amb la Fira-Concurs de bestiar que es celebra de forma tradicional el 27 d’octubre i amb la qual es complementa, té per objecte promocionar i valorar els esforços envers la millora de la raça Bruna d’Andorra.

Durant la mateixa jornada es va realitzar la subhasta dels quatre vedells seleccionats que s’emmarca, per cinquè any consecutiu, dins del programa de selecció genètica de la raça Bruna del país.

Aquests vedells, escollits juntament amb tres exemplars més entre d’altres per les seves grans possibilitats, han realitzat una estada al Centre de Selecció Genètica de Villeneuve de Paréage on se’ls ha fet un seguiment exhaustiu mitjançant anàlisis i mesures anatòmiques. Una vegada finalitzat aquest període, una comissió els va seleccionar com els millors exemplars per participar a la subhasta on els ramaders interessats s’han pogut fer amb un mascle que pugui garantir la qualitat de la seva cabana.
contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP