Vaques 02 Cabrits 01 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Trumfes 02 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Tabac 01 Trumfes 01 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Tabac 02 Tabac 03 JOSEP CASAL Vaques 01 Turisme rural 01 DANIEL TORRES Apicultura 03 JULIO RIVAS Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 04 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
1a FIRA CONCURS NACIONAL DE MASCLES DE LA RAÇA BRUNA

El Departament d’Agricultura organitza des de fa uns anys, amb la col•laboració de l’Associació de Pagesos i Ramaders i en el context de la Fira concurs de bestiar, el Concurs nacional de la raça Bruna d’Andorra, que durant el passat 2011 va arribar a la seva vuitena edició. La importància dels mascles en el programa de selecció genètica portat a terme per aquesta raça ha motivat, pel present any 2012, la convocatòria de la primera fira concurs únicament de mascles de la raça Bruna d’Andorra.



La Fira concurs de mascles de la raça Bruna d’Andorra, oberta a tots els ramaders o grups de ramaders de les valls d’Andorra, tindrà lloc el proper dimarts 13 de març a l’envelat del Parc Central d’Andorra la Vella. Aquest esdeveniment coincidirà en el temps amb la subhasta dels animals que han estat al centre de selecció genètica de Villeneuve de Paréage durant els darrers mesos.

Els animals participants podran ser presentats sota tres seccions:

1a secció – Vedells de 6 a 12 mesos
2a secció – Anolls de 13 a 24 mesos
3a secció – Braus sementals de més de 24 mesos

I hauran d’haver estat prèviament reconeguts i admesos pel Comitè Organitzador per garantir que compleixin els següents requisits:

  • -Que hagin nascut al Principat.
  • Que estiguin inscrits al Padral.
  • Que estiguin inscrits al programa de selecció genètica de la raça Bruna d’Andorra.
  • Que hagin seguit els protocols sanitaris estipulats i estiguin lliures de malalties.
La jornada, que permetrà veure els exemplars en el seu millor moment, es trobarà enriquida amb les explicacions de caire tècnic que els especialistes realitzaran sobre els criteris tècnics que han orientat l’elecció del bestiar premiat. En aquesta línia, es preveu la realització d’una conferència específica sobre el tema destinada als ramaders pel futur proper.

Les bases del concurs han estat publicades al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra núm. 9 – Any 24 – 22.2.2012 i poden ser igualment consultades a l’apartat de legislació d’aquesta pàgina web.
contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP