Vaques 02 Vaques 03 JORDI ALCOBE Tabac 03 JOSEP CASAL Turisme rural 01 DANIEL TORRES Apicultura 02 PABLO TAPIA PAM 02 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Tabac 02 Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 01 Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS Trumfes 02 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Trumfes 01 MARISA LUNA Vaques 01
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
JORNADA TÈCNICA SOBRE APICULTURA
Els dies 5 i 6 de setembre va celebrar-se a Ribes de Freser una jornada tècnica sobre l'Iniciació a la Cultura de les abelles i la mel organitzada per l'Oficina Comarcal del Ripollès del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya com a preludi de la Festa-Fira de la Mel que s'organitzarà el proper cap de setmana.

Les jornades tècniques sobre la "Iniciació a la Cultura de les abelles i la mel" van comptar amb les ponències del Sr. Josep Noguer i Viader, apicultor professional i criador de reines, i el Sr. Esteve Miràngels i Feixes, veterinari d'abelles per a les associacions d'apicultors de Girona i Lleida. Van oferir un alt nivell tècnic al tractar aspectes relacionats amb l'ofici d'apicultor i l'organització del treball apícola, la morfologia i organització social de l'abella, les bones pràctiques apícoles i les principals patologies que afecten al sector.

 

El principal motor de la jornada ha estat la promoció de l'apicultura per tal que torni a esdevenir un complement de l'activitat agrícola, tal com ho havia estat en el passat, valorant el retorn a l'abella del país, l'abella negra o Apis mellifera mellifera, com a l'oportunitat de retrobar de nou una abella productiva, adaptada a la rigorositat climàtica del paisatge de muntanya i amb una gran resistència front a les malalties.

 

La voluntat d'una actuació conjunta dels apicultors davant certs aspectes de gran importància per al sector es planteja com un objectiu de qualitat d'assoliment més o menys complex, que potser no ho hauria de ser tant al Principat d'Andorra.

 

Pròximament, es pot consultar un informe sobre les jornades a la part privada de la pàgina web.

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP