PAM 02 MARISA LUNA Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 02 Tabac 01 Vaques 02 Tabac 03 JOSEP CASAL Apicultura 03 JULIO RIVAS Apicultura 02 PABLO TAPIA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Vaques 03 JORDI ALCOBE Vaques 01 Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Cabrits 01 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA Trumfes 02 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
TERCERA EDICIÓ DEL CURS BÀSIC D'APICULTURA
El 19 de gener del 2011 s'iniciarà la tercera edició del Curs bàsic d'apicultura organitzat per la Comissió d'Apicultura de l'Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d'Andorra. L'objectiu del mateix és proporcionar els coneixements de base per poder iniciar una activitat apícola.

El Curs bàsic d'apicultura pretén respondre a la demanda d'un gran nombre de persones que sent un interès especial per les abelles i l'obtenció de productes apícoles.

Si bé la primera edició es va dirigir als membres apicultors de l'Associació, les segona i tercera edició es van obrir al públic en general (apicultors i no apicultors) amb l'objecte d'apropar el món de les abelles i els seus productes a tots els interessats en un intent de rendir homenatge a uns insectes importantíssims pel medi ambient i l'agricultura, i que en aquests moments travessen una difícil situació a tot arreu.

Durant el curs es preveu tractar tots els aspectes que, en un principi, són bàsics per afrontar una activitat apícola raonada:

1r        L'ABELLA DE LA MEL: BIOLOGIA I ORGANITZACIÓ SOCIAL

-          El poble de les abelles: classificació sistemàtica, tipus d'individus, biologia (esquelet, aparell respiratori, sistema nerviós, sensorial i secretor).

-          La casa de les abelles (tous i bresques), l'alimentació (mel, pol·len, melat, aparell circulatori, digestiu i excretor), la subdivisió del treball, el llenguatge de les abelles, la batalla dels mascles.

-          La reproducció i la cria de l'abella: aparell reproductor, vols nupcials, posta i cria d'ous, naixement i maduració.

-          Evolució de la colònia: l'eixamenament, la colònia òrfena.

 

2n        el material apícola

-          Tipus de tous: rústics, racionals o mobilistes.

-          Estris i equips: material per a les visites (indumentària i utensilis) i material per a l'extracció dels productes apícoles.

 

3r        La gestió de l'abellar

-          Assentament de l'abellar.

-          Treballs apícoles: utilització d'estris i tasques a realitzar.

-          Control i recollida d'eixams, multiplicació de colònies i selecció bàsica (cria de reines bàsica).

-          Higiene, profilaxi i principals malalties.

 

4t         ELS PRODUCTES DEL RUSC

-          Tipus de productes: mel, pol·len, gelea, cera, pròpolis i verí (composició, característiques, extracció, envasament, conservació i aplicacions).

 

       Normativa apícola

-          Normativa andorrana.

-          Explotacions apícoles: normativa espanyola.

-          Sanitat animal: normativa europea i espanyola.

-          Producció ecològica: normativa europea sobre la producció i les característiques de la mel.

-     Mels de qualitat: algunes marques de qualitat espanyoles.

 

Desitgem que aquesta nova edició es valori, com ja va passar amb les anteriors, de forma satisfactòria i cobreixi les expectatives de tothom.

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP