PAM 02 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Cabrits 01 MARISA LUNA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Tabac 03 JOSEP CASAL Tabac 02 Trumfes 02 MARISA LUNA Trumfes 01 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA PAM 01 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE Vaques 02 Vaques 01 Tabac 01 Apicultura 03 JULIO RIVAS Tabac 04 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
CURS DE PODOLOGIA BOVINA
Els dies 10, 11 i 12 de març l'Associació de Pagesos i Ramaders porta a terme una formació, subvencionada pel Ministeri d'Agricultura, sobre podologia bovina per capacitar els ramaders per fer front als problemes que habitualment es presenten a les peülles dels bovins de carn amb estabulació estacional.

La cabana bovina al Principat d'Andorra té un pes molt important dins de la ramaderia i, per tant, dins de la rendibilitat de les explotacions en general. Per aquesta raó, aquest tipus de producció precisa d'una atenció especial.

 

S'ha constatat un problema comú en moltes de les explotacions ramaderes que consisteix en malformacions als peus de les mares de cria a causa dels grans períodes d'estabulació als que se sotmeten.  L'Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d'Andorra, amb el recolzament del Departament d'Agricultura del Ministeri d'Economia i Agricultura, conscient d'aquest fet, ha cregut oportú promoure una formació per millorar aquestes anomalies mitjançant un millor maneig i higiene del bestiar de renda.

 

El curs, que s'articula en una part teòrica i una altra molt important de pràctica, presenta els següents continguts:

-          Coneixement de la peülla i la mecànica de recolzament.

-          Establiment d'una base de coneixement sobre la interacció entre els diferents sistemes de tractament de la ramaderia bovina i les malalties de les peülles.

-          Comprensió de les causes i conseqüències de les malalties de les peülles.

-          Tècnica de retall funcional i el tractament de les vaques coixes.

-          Coneixement de les eines i el seu esmolat.

 

La formació va dirigida als titulars d'explotacions, col·laboradors familiars o bé treballadors per compte de les explotacions agràries registrades, amb edat superior a la corresponent a l'ensenyament obligatori, fins al límit de 20 places. 

 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP