Tabac 04 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Cabrits 01 MARISA LUNA Tabac 01 Trumfes 02 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS Trumfes 01 MARISA LUNA Trumfes 03 MARISA LUNA Vaques 02 Apicultura 02 PABLO TAPIA Vaques 01 Vaques 03 JORDI ALCOBE Tabac 03 JOSEP CASAL Apicultura 01 PABLO TAPIA Tabac 02 Turisme rural 01 DANIEL TORRES PAM 01 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
UNA PARCEL•LA ANDORRANA GUANYADORA DEL CONCURS TRANSFRONTERER

La parcel•la guanyadora del 4t Concurs nacional de prats florits, el Prat de Vidal, situada a la Vall d'Incles (Canillo), ha estat guardonada amb el primer premi del Concurs transfronterer.



El 22 de maig va emetre's el veredicte final entre les sis parcel•les que optaven al primer premi del Concurs transfronterer de parts florits 2017. Es tractava de les parcel•les guanyadores dels diferents concursos nacionals corresponents al següents espais naturals:

1 - Commission syndicale de la Vallée de Baigorry
2 - Principat d'Andorra
3 - Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises
4 - Parc Natural de l'Alt Pirineu
5 - Parc National des Pyrénées
6 - Chambre d'agriculture des Pyrénées-Atlantiques

Cadascuna de les parcel•les concursants havia estat premiada amb el primer guardó a nivell nacional per la seva alta qualitat en resposta al compliment dels requisits exigits pel Concurs de prats florits. Tanmateix, la representant andorrana, la parcel•la Prat de Vidal, gestionada per Jaume Calvó Casal de Casa Soldevila i situada a la Vall d'Incles (Canillo), va aconseguir una majoria aclaparadora obtenint una puntuació de 12 punts front als 7 i 5 punts aconseguits per les parcel•les de les categories inferiors.

El jurat, representat per un membre de cadascun dels parcs i d'Andorra, va valorar molt positivament la presència d'un prat de tanta qualitat, i amb una producció òptima de farratge dens i equilibrat, a la important altitud de 1.850 m. Igualment van ser remarcables el mur i el bosc que el voltegen, convertint-lo en un espai clau per a la fauna circumdant, així com la presència de zones humides gestionades de forma equilibrada. Finalment, la gran diversitat florística, amb un bon nivell de recobriment, va acabar destacant aquesta parcel•la, ja no com un referent al territori Andorrà, sinó com un model a seguir per tota la zona pirinenca.
 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP