Tabac 01 Apicultura 01 PABLO TAPIA Turisme rural 01 DANIEL TORRES Cabrits 01 MARISA LUNA Tabac 03 JOSEP CASAL PAM 02 MARISA LUNA Vaques 03 JORDI ALCOBE PAM 01 MARISA LUNA Apicultura 03 JULIO RIVAS Vaques 01 Trumfes 01 MARISA LUNA Tabac 02 Vaques 02 Trumfes 03 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Trumfes 02 MARISA LUNA Tabac 04 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
EL CURS D'APICULTURA CELEBRA EL DESÈ ANIVERSARI

El Curs d'apicultura ha arribat a la seva desena edició! Una fita que ha estat possible gràcies a l'interès dels nombrosos participants en el món de les abelles i els seus valuosos productes. El descobriment d'aquesta afició ha portat alguns d'ells a establir-se com a nous apicultors, un fet del que es beneficia, en primer terme, la biodiversitat del país.



Fa nou anys, l’Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra va encetar una formació relacionada amb la comprensió de les abelles i la gestió racional de les arnes amb l’objectiu de poder afrontar amb certes garanties d’èxit la conducció i l’aprofitament de les colònies. El seguiment del curs ha permès als assistents adonar-se, any rere any, de la complexitat i de l’abast de l’apicultura, un compromís entre la tècnica i l’art amb un bestiar molt especial.

El que va néixer com un curs bàsic sobre l’apicultura es va anar enriquint i ampliant fins a esdevenir una formació molt completa. Als temes clàssics relacionats amb la biologia i l'organització social de l'abella; el material apícola; la gestió de l'abellar; la higiene, la profilaxi i la patologia apícola; els productes del rusc i la normativa apícola, es van incorporar altres igualment importants per al futur d’una explotació apícola com la pol•linització i la flora apícola -gràcies a la col•laboració del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra, el CENMA- i la comercialització de la mel. El resultat, al cap de quasi deu anys, és una formació força completa que acaba tractant tots els aspectes teòrics de l’activitat apícola i per la qual han passat més de 200 persones en el seu intent d’aproximació a aquest particular món.

L'edició que tanca deu anys de formació podria ser l’última abans de prendre un ben merescut descans. Els amants de la natura i els apicultors compromesos amb l’obtenció de productes de qualitat que encara no hagin trobat el moment per poder seguir el curs, poden consultar el programa del curs amb el detall dels temes que es desenvoluparan, les dates, l’horari de realització i els formadors que els impartiran clicant aquí.

Les persones interessades en gestionar la inscripció poden contactar amb el despatx de l'APRA de dilluns a divendres mitjançant el telèfon 829448 o bé a través del correu electrònic pagesos@andorra.ad.
 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP