Cabrits 01 MARISA LUNA PAM 01 MARISA LUNA Apicultura 01 PABLO TAPIA Trumfes 01 MARISA LUNA Apicultura 02 PABLO TAPIA Tabac 02 Vaques 02 Tabac 01 Apicultura 03 JULIO RIVAS Vaques 03 JORDI ALCOBE Turisme rural 01 DANIEL TORRES Tabac 03 JOSEP CASAL Trumfes 03 MARISA LUNA PAM 02 MARISA LUNA Trumfes 02 MARISA LUNA Vaques 01 Tabac 04 MARISA LUNA
ASSOCIACIÓ DE PAGESOS I RAMADERS D'ANDORRA
NOVA ASSOCIACIÓ D'APICULTORS ECOLÒGICS DE CATALUNYA I ANDORRA
Es formalitza a Talamanca l'associació Apicultors Ecològics Associats que cohesiona els apicultors sensibilitzats per aquest tipus de gestió amb l'objecte principal de vetllar per la millora i la defensa de l'apicultura ecològica, així com per la potenciació de la mel ecològica com un producte de màxima qualitat que cada vegada compta amb un major reconeixement per part dels consumidors.

El passat 29 de maig, es va celebrar a Talamanca (Barcelona) la segona trobada dels Apicultors Ecològics de Catalunya i Andorra, amb l'objetiu de fundar una nova associació apícola que agrupi a tots els apicultors ecològics. L'acte de constitució d'Apicultors Ecològics Associats (AEA) va comptar amb la presència d'Antoni Llach -Director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya-, i la de Josep Tarín -alcalde de Talamanca, localitat on es fixa la seu de l'entitat-.

 

A la trobada van assistir una trentena d'apicultors, tècnics i científics, que, per unanimitat, van aprovar els estatuts de la nova agrupació. Apicultors Ecològics Associats neix per la necessitat de crear una asociació moderna i activa, capaç de defensar els interessos dels apicultors ecològics, així com potenciar la mel ecològica com un producte de màxima qualitat, i pel que els consumidors manifesten un creixent interès.

 

Entre els objectius de la nova associació destaquen:

 

a) fomentar, coordinar i facilitar la investigació, la divulgació, l'assessorament tècnic i els tractaments sanitaris;

b) millorar el nivell sanitari de les explotacions apícoles dels associats mitjançant l'establiment i l'execució de programes de profilaxi i campanyes sanitàries coordinades per combatre la varroasis i altres malalties vinculades amb tractaments ecològics;

c) promoure el desenvolupament i la millora de les tècniques de maneig en apicultura ecològica;

d) establir vincles de cooperació amb altres associacions estatals i internacionals del sector.

 

contacte Contacteu-nos C/ Dr. Vilanova, 9 Ed. Thaïs 4 D- Tel: ( 376) 829 448
MyP