L’apicultura andorrana compta a partir del 20 de setembre de 2012 amb una reglamentació específica per ordenar el sector. El Reglament estableix els criteris bàsics de regulació i desenvolupament de l’activitat apícola a Andorra, definint les obligacions de les explotacions apícoles i establint les normes d’identificació, de maneig i de prevenció a aplicar.
El passat dijous 13 de setembre va tenir lloc la sessió informativa sobre l’impost sobre la renda de les activitats econòmiques i l’impost de societats. La trobada, organitzada per l’Associació de Pagesos i Ramaders juntament amb Dimensió Consultors i conduïda per Alfa Capital, va comptar amb l’assistència d’unes 130 persones.
Proporcionar coneixements que ajudin a elevar la qualitat de les collites de tabac atenent als diferents aspectes que intervenen en les fases de cultiu, recollida, assecatge i condicionament és l’objectiu del curs de millora de la qualitat del tabac que l’Associació organitza per als seus membres.
L’Associació de Pagesos i Ramaders va tancar a finals del 2011 els dos estudis per a la diversificació de l’agricultura que havia encetat al 2008: el Pla de recerca sobre la Trumfa de qualitat i el Pla de recerca sobre les plantes aromàtiques i medicinals. Tots dos plans -portats a terme gràcies a l’ajut del Govern d’Andorra i al patrocini de la Banca Privada d’Andorra- han tingut uns resultats encoratjadors que han conduït a la recent creació de la societat cooperativa Sabors i Aromes d’Andorra.